Energi- miljø og nybyg

Spar på energien når du bygger nyt hus

Det er i øjeblikket meget aktuelt at spekulerer i tiltag til at mindske vores co2 udslip. Det er en lange process og vi er langt fra i mål. Hos Bernt Nielsen har vi ikke opfundet den endegyldige grønne løsning, men vi kan gøre det tilbyder det som allerede nu er tilgængeligt.

Vores huse er alle med Rationel energivinduer med 3 lags glas, hvor  man vil her opnå:

  • Stor varmebesparelse og herved mindre energispild
  • Sundere indeklima
  • Mindre kuldeudstråling og kondens

Vores huse er alle med Nilan varmegenindvending Compact S, et ventilationsaggregat, der kan ventilere boligen samt producere varmt brugsvand i en samlet kompakt installation.

Husets “hjerte og lunger”

Compact S er et utraditionelt ventilationsaggregat, der i modsætning til andre ventilationsaggregater genvinder varmen i fraluften 100%. Via modstrømsveksleren genvindes op til 95% af energien i fra luften til opvarmning af udeluften. Den resterende energi udnyttes af den indbyggede varmepumpe til at producere det varme brugsvand.

Varmt brugsvand

Den energi, der er tilbage i fraluften efter modstrømsveksleren, anvendes af den integrerede varmepumpe til at producere varmt brugsvand.

Compact S kan bestilles med solspiral i varmtvandsbeholderen. Er der et ekstra stort behov for varmt brugsvand, kan opvarmningen suppleres via solspiralen. Der kan tilsluttes energikilder som f.eks. solfanger eller fjernvarme, der kan hjælpe med at opvarme det varme brugsvand.

Jordvarme

Bernt Nielsen tilbyder jordvarmeløsning til dit nye hus. Vi bruger 2 forskellige leverandører. Gastech CTC samt Nilan.

Jordvarme er en stabil energikilde og passer perfekt til nye huse hvor der som standard er gulvarme. Når der etableres jordvarme kræver det god plads på din byggegrund, da der typisk skal nedgraves 300 meter jordvarme slange. Der er forskellige krav der skal overholdes. Derfor er det vigtigt at disse forhold undersøges nøje, inden man kaster sig ud i et jordvarme projekt.

Jordvarmepumpe

Den effektive GEO jordvarmepumpe henter energi ud af jorden til opvarmning af boligen via et gulvvarmesystem eller lavenergi radiatorer.

GEO jordvarmepumpen tilsluttes husets varmestyring, der giver signal om, at der er behov for varme i huset. Signalet kommer typisk fra termostater, der er placeret i de enkelte rum og når de kalder på varme, opvarmer GEO jordvarmepumpen huset.

NB! Når ventilationsdelen er i køledrift, vil den stoppe for GEO jordvarmepumpen, så de ikke modarbejder hinanden. Ønsker man stadigvæk at have varme på gulvet i badeværelset, kan man indstille jordvarmepumpen til at acceptere modsatrettet drift. På den måde vil jordvarmepumpen opvarme boligen, hvis telestaterne i gulvvarmen kalder på varme, selvom ventilationsdelen er i køledrift.

Varmt brugsvand
GEO jordvarmepumpen kan ikke opvarme det varme brugsvand, men kan hjælpe Compact P ventilationsdelen med at opvarme det varme brugsvand, hvis der er et stort behov for det.

GEO jordvarmepumpen kan tilsluttes varmtvandsbeholderen i Compact P, hvis Compact P er udstyret med solspiral og på den måde hjælpe med at opvarme det varme brugsvand.

Luft til vand varmepumpe

Compact P AIR9 er et multiaggregat med tre installationer samlet i en kompakt installation, beregnet til lidt større huse med et ventilationsbehov op til 275 kubikmeter/h. De tre installationer er ventilation af boligen, produktion af varmt brugsvand samt rumopvarmning i boligen via en effektiv luft/vand varmepumpe.

En stor fordel ved at samle disse tre installationer i én installation, er ud over en stor pladsbesparelse i teknikrummet, at de styringsmæssigt arbejder sammen og dermed giver mulighed optimeret energiforbrug og dermed en samlet energibesparelse.

Fordelen med en luft/vand varmepumpe er, at man ikke behøver at grave jordvarmeslanger ned, hvis man f.eks. ikke har plads eller lyst til det.

Den effektive AIR luft/vand varmepumpe forsyner energi til opvarmning af boligen via et gulvvarmesystem eller lavenergi radiatorer.

AIR luft/vand varmepumpen tilsluttes husets varmestyring, der giver signal om, at der er behov for varme i huset. Signalet kommer typisk fra termostater, der er placeret i de enkelte rum og når de kalder på varme, opvarmer AIR luft/vand varmepumpen huset.

Varmt brugsvand
AIR luft/vand varmepumpen kan ikke opvarme det varme brugsvand, men kan hjælpe Compact P ventilationsdelen med at opvarme det varme brugsvand, hvis der er et stort behov for det.

AIR luft/vand varmepumpen kan tilsluttes varmtvandsbeholderen i Compact P, hvis Compact P er udstyret med solspiral og på den måde hjælpe med at opvarme det varme brugsvand.

Solceller

Fakta om solceller

Et solcelleanlæg producerer jævnstrøm ved hjælp af sollys. Anlægget består af et antal solcellemoduler, der er koblet sammen og forbundet med en inverter via et elkabel. De fleste anlæg er på ca. 6 kW og fylder mellem 15 og 40 m2. Men størrelsen afhænger af, hvor meget af dit elforbrug du vil have dækket. Det er i dag muligt at lave større private anlæg end 6kW
Vi bruger solceller fra Bluecells.

Bernt Nielsen rådgiver dig til at træffe
de rigtige valg

Mellemrubrik

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur?

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur.


Mellemrubrik

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident.

Similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Bliv ringet op af en medarbejder

6 + 2 = ?

Kontakt en af vores dygtige
medarbejdere

Vi hjælper dig godt på vej med din boligdrøm.
Kontakt en byggerådgiver direkte eller ring til os
på 4822 9101

© Copyright – Bernt Nielsen Huse A/S